Contacto Mapa Web
Iniciar sesión Registrarse
Español Valencià Català Gallego Euskera English
Hotel Don Manuel
  • Judit centro de estética
  •  Reparacions Vinent Camps
  • Restaurante Ca n
  • Autos Macarella RENT A CAR
Texto a buscar:
Buscar en:
Portada Otros eventos Exposiciones

Exposició «Francesc de Borja Moll i Josep M. Llompart: una amistat fructífera»

EXPOSICIO «FRANCESC DE BORJA MOLL I JOSEP M. LLOMPART: UNA AMISTAT FRUCTIFERA»
Aj. Ciutadella

Lugar: Ciutadella
Fecha: 11 octubre - 17 noviembre

Dimecres, 10 d’octubre, 115è aniversari del naixement de Francesc de Borja Moll, l’IES Josep Maria Quadrado de Ciutadella acollirà la inauguració de l’exposició sobre la fructífera col·laboració personal i professional entre dues de les més grans figures de la cultura de les Illes Balears del segle XX: el lingüista menorquí Francesc de Borja Moll, i el poeta, assagista i editor mallorquí Josep Maria Llompart. 

L’exposició, que es podrà veure durant quinze dies a l’entrada de l’IES Josep Maria Quadrado, és una iniciativa de la Institució Francesc de Borja Moll, i arriba a Menorca gràcies a la col·laboració del Consell Insular de Menorca i l’Ajuntament de Ciutadella. 

El Consell i l’Ajuntament l’any passat van establir la realització d’un acte el 10 d’octubre de cada any a Ciutadella per celebrar l’aniversari del naixement de Francesc de B. Moll. L’any passat es va dur a terme la restitució del bust del filòleg al pati de Sant Pau del Seminari, després de la seva malaurada sostracció. 

Francesc de B. Moll i Josep Maria Llompart van col·laborar en diferents iniciatives dedicades a la promoció i recuperació de la les lletres catalanes en una època en què la llengua pròpia havia estat perseguida i exclosa dels àmbits oficials pel règim franquista. 

La seva relació personal i professional és el fil conductor d’aquesta exposició, adherida a la commemoració oficial de l’Any Llompart, declarat pel Govern de les Illes Balears en complir-se els vint-i-cinc anys de la mort del poeta. 

Amb aquesta exposició es reconstrueixen els diversos ponts de col·laboració entre dues figures cabdals de la llengua catalana a les Illes Balears, amb l’alternança dels textos de Pere Rosselló Bover –poeta, crític i professor de la Universitat de les Illes Balears– i un conjunt d’objectes d’alt valor històric que s’exposen per primera vegada: des de la llegendària pipa de Llompart fins a la màquina d’escriure Hispano-Olivetti que emprà durant dècades el cèlebre lingüista menorquí Francesc de B. Moll i que, de fet, heretà directament del seu mentor: mossèn Antoni M. Alcover, entre d’altres objectes personals
Colaboran:
PORTALES DE LA RED PORTALDETUCIUDAD.com
® Todos los derechos reservados - Guía de ocio, empresas, turismo y servicios de tu ciudad.
Web optimizada para una resolución mínima de 1024px y navegadores IE 7.0 y Mozilla 3.0 o superiores.