Contacto Mapa Web
Iniciar sesión Registrarse
Español Valencià Català Gallego Euskera English
Franquicias. Informacion de franquicias. Busca tu franquicia.
  • Gob Menorca
  • Asociación Española Contra el Cancer
  • su empresa aquí
  • Diseño web a medida
Texto a buscar:
Buscar en:
Publicidad

Al·legacions a Torralba o el model d'agroturisme a Menorca

GOB
Aumentar texto
Disminuir texto
jueves, 20 de abril de 2017


Aquests dies passats s'ha exposat al públic el projecte d'agroturisme de Torralba, a Ciutadella, per a la seva declaració d'interès general. El GOB hi ha presentat al·legacions en entendre que hi ha aspectes de desvirtuen la idea de l'agroturisme.
 
Amb les activitats turístiques al camp es pretén, en principi, buscar un complement a la renda agrària, que permeti mantenir les activitats de gestió del camp de l'illa. Però en aquest cas, l'orientació sembla una altra, perquè es pretenen usar totes les edificacions existents per a destinar-les a usos turístics (uns 5.200 m3), de manera que no en deixen cap per a usos agraris, i anuncien que, més endavant, tramitaran la construcció de noves edificacions.

Així, a més de les cases existents, es pretén destinar a usos turístics 3 bouers, 6 estables, 2 magatzems, 1 païssa, 1 lleteria i 1 garatge. D'aquesta manera, amb el projecte actual, l'activitat agrària quedaria sense cap edificació de suport i l'agroturisme implicaria, de manera indirecta, haver de construir en el futur nous edificis al camp, sense aportar calendari.

El GOB ha demanat que es redueixin el nombre de places turístiques previstes i que una part de les edificacions existents puguin donar servei a les feines de gestió agrària. A les al·legacions presentades, es posa en dubte que el projecte respongui realment a un interès general, tal i com ara està plantejat.

La declaració d’interès general es pot atorgar a totes aquelles activitats que, respectant les limitacions dels usos que s’estableixin en els instruments d’ordenació territorial i urbanístics, transcendeixin els mers interessos individuals, siguin compatibles amb el grau de protecció de la zona i, en cas que suposin actuacions de construcció, edificació o instal·lació, resultin d’ubicació necessària en el sòl rústic per la seva vinculació funcional directa.

En general, l'activitat d'agroturisme es considera una oferta que pot ajudar a desestacionalitzar la temporada turística, al temps que es dirigeix a un segment de mercat de cert nivell adquisitiu i sensibilitat per l'entorn. Pot ser positiu si actua com un ingrés que permeti mantenir una activitat agrària responsable. Però en el projecte apareix més com una excusa per incorporar edificacions al sòl rústic.

Cal recordar que el territori on es vol operar està equiparat a ANEI i es troba dins la xarxa europea d'espais naturals amb la figura de Zona d'Especial Conservació per a les Aus.

El GOB lamenta que, una bona oportunitat per a l'illa com pot ser l'activitat agroturística, pretengui usar-se per fer simplement més creixement urbanístic al camp. Confia que el projecte sigui reconduït i que altres iniciatives similars que s'estan preparant estiguin més en sintonia amb l'esperit de Reserva de Biosfera.
 
0 comentario/s
Inserta un comentario
Al·legacions a Torralba o el model d'agroturisme a Menorca
Nombre  o identifícate
Correo electrónico:
Comentario:
Introduzca código: Capcha
NORMAS DE PARTICIPACIÓN
  • Las opiniones pertenecen única y exclusivamente a los usuarios y no a PORTALDETUCIUDAD.com
  • PORTALDETUCIUDAD.com no se hace responsable de los comentarios que aquí se escriban.
  • PORTALDETUCIUDAD.com se reserva el derecho de eliminar cualquier comentario que esté fuera de lugar.
  • No está permitido escribir comentarios fuera de la legislación vigente española, ni escribir injurias que atenten contra el honor de las personas.
  • También podrá deshabilitar la introducción de mensajes para preservar la imagen y el honor de las personas.
Los datos de carácter personal suministrados voluntariamente a través de este formulario van a ser incorporados a un fichero de datos del que es responsable PORTALES Y GUIAS ONLINE DE TU CIUDAD S.L con domicilio en la C/ Gredos 24, CP 10005, Cáceres, y serán utilizados con la finalidad de prestar los servicios ofertados en el portal web, consintiendo el usuario expresamente la cesión y comunicación de sus datos automatizados de carácter personal a terceras personas o entidades, con la única finalidad de la realización por parte de los cesionarios y responsables de las labores de información, formación y comercialización de los productos y servicios solicitados por el propio usuario.Estos datos se tratarán confidencialmente y de acuerdo con lo establecido en la Ley Orgánica 15/1999, de 13 de diciembre, de modo que el usuario podrán acceder, rectificar, cancelar y oponerse al tratamiento de sus datos dirigiéndose a la dirección indicada o a la dirección de correo electrónico info@portaldetuciudad.com
Cartelera - Cine
El Tiempo
Loterías - Sorteos
Callejero
El tráfico - DGT
empresas
RSS Noticias
Colaboran:
PORTALES DE LA RED PORTALDETUCIUDAD.com
® Todos los derechos reservados - Guía de ocio, empresas, turismo y servicios de tu ciudad.
Web optimizada para una resolución mínima de 1024px y navegadores IE 7.0 y Mozilla 3.0 o superiores.