Contacto Mapa Web
Iniciar sesión Registrarse
Español Valencià Català Gallego Euskera English
Hotel Don Manuel
  • Asociación Española Contra el Cancer
  • su empresa aquí
  • Diseño web a medida
  • Gob Menorca
Texto a buscar:
Buscar en:
Publicidad

El Consell Insular de Menorca inicia una nova línia d’ajuda per a persones majors o amb discapacitat

EL CONSELL INSULAR DE MENORCA INICIA UNA NOVA LINIA D’AJUDA PER A PERSONES MAJORS O AMB DISCAPACITAT
Aumentar texto
Disminuir texto
martes, 05 de diciembre de 2017


El Consell Insular de Menorca ha signat amb cada un dels diferents consistoris locals de l’illa un conveni a través del qual el Consell aporta una partida pressupostària total de 100.000€ per a la concessió d’ajuts econòmics adreçats a persones majors de 65 anys i persones en situació de discapacitat reconeguda per tal de millorar la seva qualitat de vida. D’aquesta manera, el Consell aposta una vegada més per les polítiques d’atenció a les persones majors i a les persones en situació de vulnerabilitat social creant per primera vegada una línia d'ajuts específics per ambdós col·lectius.

Aquestes ajudes estan contemplades a dins del pressupost general del Consell per a l’any 2017 a través de dues partides diferents adreçades a aquests dos col·lectius. La distribució pressupostària a través dels diferents consistoris locals segueix els següents criteris:

Per al fons destinat a cobrir els ajuts per a persones majors s’ha considerat la distribució per municipis de la població de 65 o més anys d'acord amb les darreres dades publicades per l'Institut Nacional d'Estadística, arran de la revisió del padró d'1 de gener 2016.

Per al fons destinat a cobrir els ajuts per a persones amb discapacitat s’ha considerat el nombre de persones amb grau de discapacitat reconegut a cada municipi, segons les darreres dades facilitades per la Direcció General de Dependència, Centre Base, corresponents a l'any 2015.

Les línies d’ajuda es divideixen en dues tipologies diferents: ajudes tècniques i ajudes pels tractaments professionals sociosanitaris.

Les ajudes tècniques es refereixen a instruments, utensilis, dispositius i equips que faciliten la relació i l’autonomia, com per exemple pròtesis (audiòfons, pròtesis dental...), ortesis (ulleres, plantilles, faixes lumbars...) o altres relacionats amb la mobilitat i comunicació (cadira de dutxa, matalàs antiescares, caminador...).

Els tractaments professionals sociosanitaris fan referència als tractaments rehabilitadors, dirigits a aconseguir la recuperació física, psíquica i sensorial de les persones amb alguna discapacitat o persones majors afectades per processos crònics incapacitadors o amb deteriorament funcional o cognitiu. Inclouen intervencions professionals de psicomotricitat, logopèdia, tractament psicopedagògic, tractament psicoterapèutic i altres tractaments similars que corresponguin a la mateixa finalitat.

Per a ser beneficiari d'aquestes ajudes, els interessats s’han de dirigir als serveis socials municipals i has d’estar empadronat/da en el municipi on se sol·licita l’ajut, ser major de 65 anys, o bé tenir un grau de discapacitat reconegut de 33% o més, acreditar la prescripció mèdica que justifiqui la necessitat del concepte sol·licitat, no tenir dret o accés a un altre tipus d’ajuda o servei pel mateix concepte i que doni cobertura a la necessitat, no disposar d’ingressos per atendre la situació de necessitat, sempre d’acord amb el barem concretat en l’annex del present conveni, i no estar inclòs dins les limitacions recollides en el conveni i que es pot consultar al web www.cime.es.
0 comentario/s
Inserta un comentario
El Consell Insular de Menorca inicia una nova línia d’ajuda per a persones majors o amb discapacitat
Nombre  o identifícate
Correo electrónico:
Comentario:
Introduzca código: Capcha
NORMAS DE PARTICIPACIÓN
  • Las opiniones pertenecen única y exclusivamente a los usuarios y no a PORTALDETUCIUDAD.com
  • PORTALDETUCIUDAD.com no se hace responsable de los comentarios que aquí se escriban.
  • PORTALDETUCIUDAD.com se reserva el derecho de eliminar cualquier comentario que esté fuera de lugar.
  • No está permitido escribir comentarios fuera de la legislación vigente española, ni escribir injurias que atenten contra el honor de las personas.
  • También podrá deshabilitar la introducción de mensajes para preservar la imagen y el honor de las personas.
Portaldetuciudad SL, con cif B10448579 y dirección postal Calle Gredos 24 de Cáceres, teléfono 927233244 y email info@portaldetuciudad.com, como responsable del tratamiento de los datos recogidos en este formulario, trata la información que nos facilita con el fin de enviarle información relacionada con productos y servicios por cualquier medio (postal, email o teléfono) e invitarle a eventos organizados por la empresa. La legitimación se realiza a través del consentimiento del interesado. Los datos proporcionados se conservarán mientras no solicite el cese de la actividad.Los datos no se cederán a terceros salvo en los casos en que exista una obligación legal. Usted tiene derecho a obtener confirmación sobre si en Portaldetuciudad SL estamos tratando sus datos personales por tanto, tiene derecho a acceder a sus datos personales, rectificar los datos inexactos o solicitar su supresión cuando los datos ya no sean necesarios para los fines que fueron recogidos. Más información en nuestra política de privacidad.
Cartelera - Cine
El Tiempo
Loterías - Sorteos
Callejero
El tráfico - DGT
empresas
RSS Noticias
Colaboran:
PORTALES DE LA RED PORTALDETUCIUDAD.com
® Todos los derechos reservados - Guía de ocio, empresas, turismo y servicios de tu ciudad.
Web optimizada para una resolución mínima de 1024px y navegadores IE 7.0 y Mozilla 3.0 o superiores.