Contacto Mapa Web
Iniciar sesión Registrarse
Español Valencià Català Gallego Euskera English
Franquicias. Informacion de franquicias. Busca tu franquicia.
  • Asociación Española Contra el Cancer
  • Diseño web a medida
  • su empresa aquí
  • Gob Menorca
Texto a buscar:
Buscar en:
Publicidad

El Consell Insular de Menorca inicia una nova línia d’ajuda per a persones majors o amb discapacitat

CONSELL INSULAR
Aumentar texto
Disminuir texto
martes, 05 de diciembre de 2017


El Consell Insular de Menorca ha signat amb cada un dels diferents consistoris locals de l’illa un conveni a través del qual el Consell aporta una partida pressupostària total de 100.000€ per a la concessió d’ajuts econòmics adreçats a persones majors de 65 anys i persones en situació de discapacitat reconeguda per tal de millorar la seva qualitat de vida. D’aquesta manera, el Consell aposta una vegada més per les polítiques d’atenció a les persones majors i a les persones en situació de vulnerabilitat social creant per primera vegada una línia d'ajuts específics per ambdós col·lectius.

Aquestes ajudes estan contemplades a dins del pressupost general del Consell per a l’any 2017 a través de dues partides diferents adreçades a aquests dos col·lectius. La distribució pressupostària a través dels diferents consistoris locals segueix els següents criteris:

Per al fons destinat a cobrir els ajuts per a persones majors s’ha considerat la distribució per municipis de la població de 65 o més anys d'acord amb les darreres dades publicades per l'Institut Nacional d'Estadística, arran de la revisió del padró d'1 de gener 2016.

Per al fons destinat a cobrir els ajuts per a persones amb discapacitat s’ha considerat el nombre de persones amb grau de discapacitat reconegut a cada municipi, segons les darreres dades facilitades per la Direcció General de Dependència, Centre Base, corresponents a l'any 2015.

Les línies d’ajuda es divideixen en dues tipologies diferents: ajudes tècniques i ajudes pels tractaments professionals sociosanitaris.

Les ajudes tècniques es refereixen a instruments, utensilis, dispositius i equips que faciliten la relació i l’autonomia, com per exemple pròtesis (audiòfons, pròtesis dental...), ortesis (ulleres, plantilles, faixes lumbars...) o altres relacionats amb la mobilitat i comunicació (cadira de dutxa, matalàs antiescares, caminador...).

Els tractaments professionals sociosanitaris fan referència als tractaments rehabilitadors, dirigits a aconseguir la recuperació física, psíquica i sensorial de les persones amb alguna discapacitat o persones majors afectades per processos crònics incapacitadors o amb deteriorament funcional o cognitiu. Inclouen intervencions professionals de psicomotricitat, logopèdia, tractament psicopedagògic, tractament psicoterapèutic i altres tractaments similars que corresponguin a la mateixa finalitat.

Per a ser beneficiari d'aquestes ajudes, els interessats s’han de dirigir als serveis socials municipals i has d’estar empadronat/da en el municipi on se sol·licita l’ajut, ser major de 65 anys, o bé tenir un grau de discapacitat reconegut de 33% o més, acreditar la prescripció mèdica que justifiqui la necessitat del concepte sol·licitat, no tenir dret o accés a un altre tipus d’ajuda o servei pel mateix concepte i que doni cobertura a la necessitat, no disposar d’ingressos per atendre la situació de necessitat, sempre d’acord amb el barem concretat en l’annex del present conveni, i no estar inclòs dins les limitacions recollides en el conveni i que es pot consultar al web www.cime.es.
0 comentario/s
Inserta un comentario
El Consell Insular de Menorca inicia una nova línia d’ajuda per a persones majors o amb discapacitat
Nombre  o identifícate
Correo electrónico:
Comentario:
Introduzca código: Capcha
NORMAS DE PARTICIPACIÓN
  • Las opiniones pertenecen única y exclusivamente a los usuarios y no a PORTALDETUCIUDAD.com
  • PORTALDETUCIUDAD.com no se hace responsable de los comentarios que aquí se escriban.
  • PORTALDETUCIUDAD.com se reserva el derecho de eliminar cualquier comentario que esté fuera de lugar.
  • No está permitido escribir comentarios fuera de la legislación vigente española, ni escribir injurias que atenten contra el honor de las personas.
  • También podrá deshabilitar la introducción de mensajes para preservar la imagen y el honor de las personas.
Los datos de carácter personal suministrados voluntariamente a través de este formulario van a ser incorporados a un fichero de datos del que es responsable PORTALES Y GUIAS ONLINE DE TU CIUDAD S.L con domicilio en la C/ Gredos 24, CP 10005, Cáceres, y serán utilizados con la finalidad de prestar los servicios ofertados en el portal web, consintiendo el usuario expresamente la cesión y comunicación de sus datos automatizados de carácter personal a terceras personas o entidades, con la única finalidad de la realización por parte de los cesionarios y responsables de las labores de información, formación y comercialización de los productos y servicios solicitados por el propio usuario.Estos datos se tratarán confidencialmente y de acuerdo con lo establecido en la Ley Orgánica 15/1999, de 13 de diciembre, de modo que el usuario podrán acceder, rectificar, cancelar y oponerse al tratamiento de sus datos dirigiéndose a la dirección indicada o a la dirección de correo electrónico info@portaldetuciudad.com
Cartelera - Cine
El Tiempo
Loterías - Sorteos
Callejero
El tráfico - DGT
empresas
RSS Noticias
Colaboran:
PORTALES DE LA RED PORTALDETUCIUDAD.com
® Todos los derechos reservados - Guía de ocio, empresas, turismo y servicios de tu ciudad.
Web optimizada para una resolución mínima de 1024px y navegadores IE 7.0 y Mozilla 3.0 o superiores.