Contacto Mapa Web
Iniciar sesión Registrarse
Español Valencià Català Gallego Euskera English
Franquicias. Informacion de franquicias. Busca tu franquicia.
  • su empresa aquí
  • Asociación Española Contra el Cancer
  • Diseño web a medida
  • Gob Menorca
Texto a buscar:
Buscar en:
Publicidad

La carretera, el calendari i la polèmica (1)

GOB
Aumentar texto
Disminuir texto
lunes, 12 de febrero de 2018


Nova polèmica en relació a les obres de la carretera general de Menorca. L'acte informatiu que el GOB va organitzar el passat divendres davant la seu del Consell Insular ha alçat una certa pols i convé puntualitzar algunes qüestions.

L'acte, com s'havia informat, tenia tres objectius bàsics. En primer lloc, visualitzar el pagament de les costes judicials al Consell Insular i agrair la magnífica resposta ciutadana obtinguda per fer front a aquest cost. En segon, demanar a l'equip de govern un calendari en relació a les obres del tram de Maó a Alaior. I en darrer terme, fer públiques algunes informacions en relació als pagaments que es van fer de l'obra.

Aquesta darrera qüestió ha estat la que ha obtingut més ressò mediàtic, perquè el Partit Popular i els seus altaveus habituals han respost de manera enèrgica en veure posada en entredit la seva gestió de la carretera a la passada legislatura. Comencem idò per aquest tema.

Durant l'itinerari judicial que s'ha hagut de fer per ajustar les costes de la paralització cautelar denegada, s'han consultat els pagaments realitzats per part del Consell en relació a l'obra (disponibles per internet a la pàgina del Consell) i s'han constatat les factures emeses. Algunes d'aquestes coses criden l'atenció i des del GOB es va considerar un deure moral transmetre-ho a la gent que tant s'havia mobilitzat contra les obres.

Sorprèn que es paguessin quasi 26.000 euros per una feina de procuradora. És un import que multiplica per moltes vegades les tarifes habituals. Encara sorprèn més quan un jutge (un jutge, no el GOB) ha dit que el Consell no necessitava contractar aquests serveis.

Sorprèn que es contractassin dos advocats amb nòmines elevades (30.800 €) quan el Col·legi d'Advocats de Balears, també a petició del jutge, va considerar excessives les minutes de la cautelar. Un total de 56.800 euros en despeses judicials. El GOB n'ha pagat 9.075 en concepte de costes.

Així mateix causa sorpresa constatar que l'empresa que va puntuar les constructores que licitaven per l'obra va ser la mateixa empresa que després es va adjudicar la direcció de l'obra. I que la procuradora abans citada aparegui com a administradora suplent d'aquesta empresa.

Davant aquestes informacions, el Partit Popular ha reaccionat amenaçant amb una querella al GOB i acusant la nostra associació de fer partidisme polític. Però el GOB no ha fet altra cosa que donar a conèixer les dades que consten a l'expedient i que s'han resolt en seu judicial.

El medi ambient no hauria de ser un tema de dretes o esquerres. I en aquest sentit, seria molt bo que el Partit Popular revisàs la seva relació amb les qüestions ambientals, com molts partits conservadors europeus ja han fet fa anys.

Al nord d'Europa, hi ha gent de dretes que col·laboren estretament amb lluites contra els tòxics, contra la destrossa d'ecosistemes, contra la sobreexplotació d'alguns recursos... El govern d'Angela Merkel, de perfil conservador, ha impulsat de manera molt decidida les energies alternatives. No inverteixen en grans carreteres ni en macroaeroports. I l'economia va bastant millor que aquí. 

La campanya de la carretera de la passada legislatura ja es va intentar catalogar de lluita partidista i la fuga de vots conservadors al Consell Insular va demostrar que no ho era. No tornem a fer la mateixa lectura.

 
0 comentario/s
Inserta un comentario
La carretera, el calendari i la polèmica (1)
Nombre  o identifícate
Correo electrónico:
Comentario:
Introduzca código: Capcha
NORMAS DE PARTICIPACIÓN
  • Las opiniones pertenecen única y exclusivamente a los usuarios y no a PORTALDETUCIUDAD.com
  • PORTALDETUCIUDAD.com no se hace responsable de los comentarios que aquí se escriban.
  • PORTALDETUCIUDAD.com se reserva el derecho de eliminar cualquier comentario que esté fuera de lugar.
  • No está permitido escribir comentarios fuera de la legislación vigente española, ni escribir injurias que atenten contra el honor de las personas.
  • También podrá deshabilitar la introducción de mensajes para preservar la imagen y el honor de las personas.
Los datos de carácter personal suministrados voluntariamente a través de este formulario van a ser incorporados a un fichero de datos del que es responsable PORTALES Y GUIAS ONLINE DE TU CIUDAD S.L con domicilio en la C/ Gredos 24, CP 10005, Cáceres, y serán utilizados con la finalidad de prestar los servicios ofertados en el portal web, consintiendo el usuario expresamente la cesión y comunicación de sus datos automatizados de carácter personal a terceras personas o entidades, con la única finalidad de la realización por parte de los cesionarios y responsables de las labores de información, formación y comercialización de los productos y servicios solicitados por el propio usuario.Estos datos se tratarán confidencialmente y de acuerdo con lo establecido en la Ley Orgánica 15/1999, de 13 de diciembre, de modo que el usuario podrán acceder, rectificar, cancelar y oponerse al tratamiento de sus datos dirigiéndose a la dirección indicada o a la dirección de correo electrónico info@portaldetuciudad.com
Cartelera - Cine
El Tiempo
Loterías - Sorteos
Callejero
El tráfico - DGT
empresas
RSS Noticias
Colaboran:
PORTALES DE LA RED PORTALDETUCIUDAD.com
® Todos los derechos reservados - Guía de ocio, empresas, turismo y servicios de tu ciudad.
Web optimizada para una resolución mínima de 1024px y navegadores IE 7.0 y Mozilla 3.0 o superiores.