contact site Map
login Register
Español Valencià Català Gallego Euskera English
Hotel Don Manuel
  • Diseño web a medida
  • Gob Menorca
  • su empresa aquí
  • Asociación Española Contra el Cancer
Search Keyword
Search in:
advertising

Un milà alliberat a una nova finca amb acord de custòdiaGOB
increase text
decrease text
11 September 2019


Un exemplar de milà reial ha estat recentment alliberat a la finca de Binissaida dels Barracons, que ha signat un acord de custòdia agrària amb el GOB.

Es tracta d'una propietat situada a un petit barranc de llevant, amb un interessant patrimoni etnològic d'adaptació al terreny i amb una explotació agrària molt suggerent. Disposa d'un magnífic sistema, recentment recuperat, de recollida d'aigües pluvials amb síquies i diferents safareigs de distribució, així com una estructura de bancals escalonats per fer productiva la terra.

Als horts, que en el seu dia van ser del prestigiós botànic menorquí Rodríguez Femenías, s'hi cultiva amb el sistema de permacultura que ha difós amb molt d'èxit internacional Charles Hervé-Gruyer, un mètode de combina diferents tipus de plantes en poc espai i que ha demostrat com és possible aconseguir una alta productivitat del terreny d'una manera molt respectuosa i sana.

El sistema és molt compatible amb la natura. No empra pesticides i genera un paisatge molt bell. Arrel de la incorporació a la xarxa de finques amb acord de custòdia, s'hi ha realitzat un inventari de valors naturals que ofereix resultats molt notables, tant botànics com ornitològics. Així mateix, el sistema d'aigua existent afavoreix una considerable població de calàpet, a més de tortugues, eriçons, marts i conills.

La presència de conill és precisament de gran interès per a l'exemplar de milà que s'ha alliberat a la finca i que ara sobrevola amb freqüència. Aquest animal va ser rescatat a un safareig d'un altre lloc, on havia caigut i s’estava ofegant. Es va tractar al Centre de Recuperació de Fauna Silvestre de Menorca, que gestiona el GOB en conveni amb el Consorci de recuperació de fauna de les Illes Balears (COFIB). Podeu veure el moment de l'alliberació en el vídeo adjunt.

El programa de custòdia agrària del GOB busca la promoció d'experiències que combinin salut (menjar sa per la gent i per la terra), natura (un maneig que mantengui el paisatge en mosaic i la vida silvestre) i proximitat (productes que no incorporin grans càrregues energètiques derivades del transport).

Amb la firma de l'acord de custòdia del territori entre Binissaida dels Barrancons i el GOB, s'incrementen les oportunitats de demostrar que la conservació pot ser un valor afegit per donar viabilitat a l'activitat agrària. Els productes d'aquesta finca es venen directament i hi ha uns quants restaurants que en són clients.
0 comment / s
Insert a comment
Un milà alliberat a una nova finca amb acord de custòdia
name  or Login
Email:
comment:
Enter code: Capcha
RULES OF PARTICIPATION
  • The opinions belong solely to the users and not PORTALDETUCIUDAD.com
  • PORTALDETUCIUDAD.com is not responsible for comments written here.
  • PORTALDETUCIUDAD.com reserves the right to remove any comments that is out of place.
  • It is not allowed to write comments outside the Spanish legislation, or write insults that violate the honor of the people.
  • You can also disable the introduction of posts to preserve the image and honor of individuals.
Portaldetuciudad SL, with cif B10448579 and postal address Calle Gredos 24 de Cáceres, telephone 927233244 and email info@portaldetuciudad.com, as responsible for the processing of the data collected in this form, deals with the information you provide us with the purpose of sending you related information with products and services by any means (postal, email or telephone) and invite you to events organized by the company. The legitimation is made through the consent of the interested party. The data provided will be kept as long as you do not request the cessation of the activity. The data will not be transferred to third parties except in cases where there is a legal obligation. You have the right to obtain confirmation of whether we are processing your personal data at Portaldetuciudad SL, therefore you have the right to access your personal data, correct inaccurate data or request its deletion when the data is no longer necessary for the purposes that were collected. More information in our privacy policy.
I accept the terms of use and Privacy Policy
advertising Reservas Balearia.com
Cartelera - Cine
El Tiempo
El tráfico - DGT
empresas
RSS Noticias
collaborate:
PORTALDETUCIUDAD.com Network Portal
® All rights reserved - Guide to leisure, business, tourism and services in your city.
Optimized for minimum resolution of 1024px and IE 7.0 and Mozilla 3.0 or higher.