Contacto Mapa Web
Iniciar sesión Registrarse
Español Valencià Català Gallego Euskera English
Franquicias. Informacion de franquicias. Busca tu franquicia.
  • Restaurante Ca n
  • Judit centro de estética
  •  Reparacions Vinent Camps
Texto a buscar:
Buscar en:
Publicidad
Portada Otros eventos Exposiciones

Col·lecció Jero Taltavull DE CASA AL MUSEU

AJ. MAó
Aj. Maó

Lugar: Maó
Fecha: 9 octubre - 28 febrero

Col·lecció Jero Taltavull
DE CASA AL MUSEU
Dates:             9 octubre 2020 - 28 febrer 2021
Lloc:               Ca n’Oliver. Col·lecció Hdez. Sanz-Hdez. Mora
Horari:           Dimarts, dimecres i diumenge: 10.00 a 13.30 h
                        Dijous, divendres i dissabte: 10.00 a 13.30 i 18.00 a 20.00 h
Organitza:     Ajuntament de Maó
Comissari:     Carles Jiménez


L’Ajuntament de Maó va rebre en donació —el gener del 2019— la col·lecció de Jerònima Taltavull Moll (Maó, 1932-2018). Empresària del sector làctic, proveïa de quall la pagesia, alhora que aglutinava una important col·lecció.
 
Ara, la institució, honorant el desig de la donant, mostra per primera vegada al públic la seva col·lecció, que posteriorment passarà a formar part dels fons del centre d'art, on s’exhibirà amb caràcter permanent.
 
Del total d’objectes que la componen, prop de quatre-cents, es mostren aquells que destaquen per la seva qualitat o interès etnològic, històric o artístic. Són un total de dos-cents vint-i-sis, entre els quals trobam pintures, peces arqueològiques, ceràmiques, mobles i objectes de plata i de vidre.
 
D’entre les pintures, resulten rellevants les obres de Giuseppe Chiesa, Pasqual Calbó o Francesc Hernández Monjo. La ceràmica és, per la seva diversitat, un bon exemple dels diferents centres de producció d’Europa des del segle XVIII. Les bosses de plata i or exemplifiquen l’esplendor industrial de la Menorca de principis del segle XX. La col·lecció de vidre —i, en concret, la de La Granja— és notable, així com les àmfores grecollatines.
 
La donació feta per Jerònima Taltavull posa de manifest el trànsit natural de les col·leccions des de l’àmbit privat al públic, així com la importància del col·leccionisme com a forma de preservar la memòria i el patrimoni.
 
Les especials característiques d’aquesta col·lecció ens desvetllen la personalitat d’una dona de gustos diversos i en consonància amb les inquietuds culturals del seu temps, molt lligades al llegat cultural de la Menorca dels últims segles.

Colaboran:
PORTALES DE LA RED PORTALDETUCIUDAD.com
® Todos los derechos reservados - Guía de ocio, empresas, turismo y servicios de tu ciudad.
Web optimizada para una resolución mínima de 1024px y navegadores IE 7.0 y Mozilla 3.0 o superiores.