Contacto Mapa Web
Iniciar sesión Registrarse
Español Valencià Català Gallego Euskera English
Hotel Don Manuel
  • su empresa aquí
  • Asociación Española Contra el Cancer
  • Gob Menorca
  • Diseño web a medida
Texto a buscar:
Buscar en:
Publicidad

Cada vegada ingressen més animals al Centre de Recuperació de Fauna

GOB
Aumentar texto
Disminuir texto
lunes, 18 de marzo de 2019


Presentem la memòria del Centre de Recuperació de Fauna Sivestre de Menorca. Durant 2018 han ingressat 1363 animals de 61 espècies diferents. Aquesta feina es realitza gràcies a la participació de diferents administracions, entitats privades, aportacions personals i especialment a la col·laboració de més de 60 persones voluntàries que hi dediquen el seu temps.

Segueix la tendència a l'alça en la recollida d'animals amb necessitat d'assistència a l’hospital d’animals, fet que volem creure que es deu a que cada vegada és més conegut i les persones que es troben un animal amb necessitat de ser assistit ens avisa. Adjuntam la memòria sencera al final d’aquesta nota.

Les principals causes d'ingrés són molt similars a altres anys. Es deuen sobretot als impactes de l'activitat humana sobre la fauna silvestre. La primera d'elles és la recollida de pollets caiguts del niu en zones urbanes, que gràcies als voluntaris s'acaben de criar al Centre. Afecten sobretot espècies com el mussol, xòric, vinjola i pardal. La segona causa d'ingrés a l'hospital són els atropellaments, que principalment pateixen tortugues, eriçons, òlibes i mussols. Amb aquestes dades, el GOB ve proposant diferents mesures a la reforma de la carretera per a disminuir aquests impactes, com són passos segurs per a la fauna per davall de la via i diferents solucions per evitar que els animals invadeixin la calçada. També hem proposat adaptar els passos canadencs per a que no siguin trampes mortals per a tortugues i eriçons.

Durant 2018 hem ingressat 76 tortugues d'aigua exòtiques invasores, provinents la majoria d'elles de zones humides de Menorca on han estat introduïdes, posant en perill la tortuga d'aigua autòctona. Des del Centre s'intenta conscienciar la societat del perill ambiental de tenir espècies exòtiques com a mascotes. Ho desaconsellem i advertim que en tot cas mai s’han d’alliberar aquests animals al medi ambient.

L'hospital d'animals té com a objectiu important servir de recurs per a l'educació ambiental. Donar a conèixer la riquesa de la fauna de Menorca, els problemes que té i les possibles solucions que depenen de nosaltres. Pel Centre de Recuperació han passat prop de 2000 persones, d'activitats amb escoles, visites concertades i obertura al públic els mesos d'estiu.

El Centre de Recuperació de Menorca pot realitzar la seva feina gràcies a la col·laboració de molta gent i entitats. Està gestionat pel GOB gràcies a un conveni de col·laboració amb el Consorci de Fauna de les Illes Balears (COFIB). És bàsica també la col·laboració de la Fundació Lithica, que ens cedeix l’espai, la clínica veterinària de Jaume Pons, el Consell Insular de Menorca, i els ajuntaments de Ciutadella, Es Mercadal, Maó, Ferreries i Sant Lluís. També empreses com les carnisseries Sa Muradeta de Ciutadella i Ca'n Calucha de Maó. També agraïm la col·laboració de les policies locals, dels Agents de Medi Ambient i el SEPRONA. Especial agraïment mereixen les persones que han contribuït al finançament apadrinant el Centre, i aquelles altres que ens han fet arribar algun animal per a que fos assistit. I com no a tot l'equip de més de 60 persones voluntàries, sense el qual no podríem funcionar.

S'adjunta la memòria del passat any 2018 on es poden trobar tot tipus de detalls.

 Memòria 2018 del Centre de Recuperació de Fauna Silvestre de Menorca
Activitats
Animals
Educació
Voluntariat
0 comentario/s
Inserta un comentario
Cada vegada ingressen més animals al Centre de Recuperació de Fauna
Nombre  o identifícate
Correo electrónico:
Comentario:
Introduzca código: Capcha
NORMAS DE PARTICIPACIÓN
  • Las opiniones pertenecen única y exclusivamente a los usuarios y no a PORTALDETUCIUDAD.com
  • PORTALDETUCIUDAD.com no se hace responsable de los comentarios que aquí se escriban.
  • PORTALDETUCIUDAD.com se reserva el derecho de eliminar cualquier comentario que esté fuera de lugar.
  • No está permitido escribir comentarios fuera de la legislación vigente española, ni escribir injurias que atenten contra el honor de las personas.
  • También podrá deshabilitar la introducción de mensajes para preservar la imagen y el honor de las personas.
Portaldetuciudad SL, con cif B10448579 y dirección postal Calle Gredos 24 de Cáceres, teléfono 927233244 y email info@portaldetuciudad.com, como responsable del tratamiento de los datos recogidos en este formulario, trata la información que nos facilita con el fin de enviarle información relacionada con productos y servicios por cualquier medio (postal, email o teléfono) e invitarle a eventos organizados por la empresa. La legitimación se realiza a través del consentimiento del interesado. Los datos proporcionados se conservarán mientras no solicite el cese de la actividad.Los datos no se cederán a terceros salvo en los casos en que exista una obligación legal. Usted tiene derecho a obtener confirmación sobre si en Portaldetuciudad SL estamos tratando sus datos personales por tanto, tiene derecho a acceder a sus datos personales, rectificar los datos inexactos o solicitar su supresión cuando los datos ya no sean necesarios para los fines que fueron recogidos. Más información en nuestra política de privacidad.
Cartelera - Cine
El Tiempo
El tráfico - DGT
empresas
RSS Noticias
Colaboran:
PORTALES DE LA RED PORTALDETUCIUDAD.com
® Todos los derechos reservados - Guía de ocio, empresas, turismo y servicios de tu ciudad.
Web optimizada para una resolución mínima de 1024px y navegadores IE 7.0 y Mozilla 3.0 o superiores.