Contacto Mapa Web
Iniciar sesión Registrarse
Español Valencià Català Gallego Euskera English
Hotel Don Manuel
  • su empresa aquí
  • Asociación Española Contra el Cancer
  • Gob Menorca
  • Diseño web a medida
Texto a buscar:
Buscar en:
Publicidad

Hotels de Son Bou, documents perduts i soterranis no permesos

GOB GOB GOB
Aumentar texto
Disminuir texto
lunes, 15 de abril de 2019


Les dues grans torres que es van alçar a primera línia de l’arenal de Son Bou en els anys setanta, segueixen oferint sorpreses. Uns documents oficials de 1971 que exigien reduir l’alçada dels edificis han desaparegut de totes les institucions. En tot cas, els hotels haurien estat edificats sobre uns soterranis que es va dir que no es construirien en el moment de concedir la llicència. Això posa en entredit la situació legal de tot l’edifici.

L’actual propietària dels edificis, la cadena Sol Melià, està intentant consolidar els dos hotels per unes dècades més. Des del GOB es considera un error que no s’aprofiti l’obsolescència de les construccions per a plantejar un projecte de menys impacte i major compromís ambiental.

Quan es van construir aquests dos hotels a Menorca no hi havia cap planificació racional del territori. Encara era vigent la dictadura i això queda molt de manifest amb alguns documents que el GOB va trobar quan va consultar l’expedient antic.

Recordem que l’arquitecte que informava els projectes per part de l’Ajuntament, actuava també com apoderat dels propietaris dels terrenys davant altres instàncies, i que el seu informe deia que els hotels eren un exemple d’integració paisatgística.

Després d’uns primers indicis de possible incompliment amb els paràmetres urbanístics, fa unes mesos que es va trobar una nova documentació en un llibre, separat de l’expedient, que garantia -es va dir i publicar reiteradament- la legalitat dels hotels. El GOB va demanar per veure aquest llibre d’actes i va constatar que la nova llicència trobada de 30/11/1971 estava condicionada a l’estricte compliment d’uns escrits enviats per la Dir. Gral. d’Empreses i Activitats Turístiques, depenent del Ministeri de Turisme (veure document adjunt).

El GOB ha sol·licitat, en reiterades ocasions, poder veure el contingut d’aquests dos documents. L’Ajuntament ha tardat mesos en respondre, i fa pocs dies es va rebre la comunicació que diu que els dos escrits del Ministeri de Turisme no s’han trobat a l’Ajuntament i tampoc en el Govern Balear ni en el Ministeri actual.

El tema no és menor. Ja s’havia localitzat a l’expedient antic un escrit del Delegat Provincial del Ministeri de Turisme, que es dirigia a l’Ajuntament informant que havia vist el projecte dels hotels i que considerava que podien entrar en contradicció amb els principis de defensa del paisatge (veure adjunt). Per aquests motius, recordava que era obligatori complir amb els requisits del Decret 3787 de 1970.

L’esmentat Decret, precisament, deia que els projectes turístics s’havien de sotmetre a l’aprovació de la Dir. Gral. d’Empreses i Activitats Turístiques. Per tant, era preceptiu complir allò que es deia en els escrits que es troben citats en la llicència de 1971.  Un era de data 31/07/1971 i l’altre de 13/11/1971.

Per una documentació complementària, el Certificat expedit per l’arquitecte, que té visat de 07/12/1971, se sap que un dels escrits del Ministeri va exigir reduir alçada als edificis. La resposta del projecte va ser edificar Planta Baixa, Planta Noble, Planta Pis i Nou pisos. No havent pogut veure els escrits del Ministeri, no sabem si aquesta opció complia amb els requisits imposats.

Però en aquest Certificat de l’arquitecte, es diu també que es renuncia a construir els  soterranis, perquè s’ha detectat que el nivell freàtic és molt proper a la superfície. La realitat és que els hotels actuals tenen soterrani, amb la qual cosa l’edifici que es va construir no seria el què es va autoritzar.

Per tant, apareixen nous interrogants sobre les dues construccions. Si els soterranis no són legals, en quina situació es troba la resta de l’edifici que està construït a sobre? Què més deien els dos escrits del Ministeri de Turisme que s’han perdut a totes les institucions?
0 comentario/s
Inserta un comentario
Hotels de Son Bou, documents perduts i soterranis no permesos
Nombre  o identifícate
Correo electrónico:
Comentario:
Introduzca código: Capcha
NORMAS DE PARTICIPACIÓN
  • Las opiniones pertenecen única y exclusivamente a los usuarios y no a PORTALDETUCIUDAD.com
  • PORTALDETUCIUDAD.com no se hace responsable de los comentarios que aquí se escriban.
  • PORTALDETUCIUDAD.com se reserva el derecho de eliminar cualquier comentario que esté fuera de lugar.
  • No está permitido escribir comentarios fuera de la legislación vigente española, ni escribir injurias que atenten contra el honor de las personas.
  • También podrá deshabilitar la introducción de mensajes para preservar la imagen y el honor de las personas.
Portaldetuciudad SL, con cif B10448579 y dirección postal Calle Gredos 24 de Cáceres, teléfono 927233244 y email info@portaldetuciudad.com, como responsable del tratamiento de los datos recogidos en este formulario, trata la información que nos facilita con el fin de enviarle información relacionada con productos y servicios por cualquier medio (postal, email o teléfono) e invitarle a eventos organizados por la empresa. La legitimación se realiza a través del consentimiento del interesado. Los datos proporcionados se conservarán mientras no solicite el cese de la actividad.Los datos no se cederán a terceros salvo en los casos en que exista una obligación legal. Usted tiene derecho a obtener confirmación sobre si en Portaldetuciudad SL estamos tratando sus datos personales por tanto, tiene derecho a acceder a sus datos personales, rectificar los datos inexactos o solicitar su supresión cuando los datos ya no sean necesarios para los fines que fueron recogidos. Más información en nuestra política de privacidad.
Cartelera - Cine
El Tiempo
El tráfico - DGT
empresas
RSS Noticias
Colaboran:
PORTALES DE LA RED PORTALDETUCIUDAD.com
® Todos los derechos reservados - Guía de ocio, empresas, turismo y servicios de tu ciudad.
Web optimizada para una resolución mínima de 1024px y navegadores IE 7.0 y Mozilla 3.0 o superiores.