Contacto Mapa Web
Iniciar sesión Registrarse
Español Valencià Català Gallego Euskera English
Franquicias. Informacion de franquicias. Busca tu franquicia.
  • Asociación Española Contra el Cancer
  • Diseño web a medida
  • su empresa aquí
  • Gob Menorca
Texto a buscar:
Buscar en:
Publicidad

La planta de residus de Milà mostra els avanços en les millores de les seves instal·lacionsCONSELL INSULAR
Aumentar texto
Disminuir texto
jueves, 5 de septiembre de 2019


El Consorci de Residus i Energia de Menorca i l'empresa concessionària presenten les últimes actuacions realitzades sobre la futura planta de tractament, el segellat de l'abocador de Milà II i la planta depuradora

Les obres de millora i recondicionament de l'Àrea de Gestió de Residus de Milà segueixen el seu curs cap a la reconversió total de la planta de tractament i la restauració i ampliació de l'abocador.

Aquest dijous ha tingut lloc una visita guiada per mostrar els últims avenços en l'execució de l'obra i de les properes fases del projecte. A la visita hi han assistit una delegació del Consorci, amb la seva presidenta, Maite Salord, batlles i regidors de cada un dels ajuntaments, directors insulars i tècnics; membres de la UTE Milà, el seu gerent Jordi Tejedo, i responsables de l'obra i de la planta de tractament, així com els directors de les obres Guillermo Bernal i Joan Morro.

Inversió executada
El contracte adjudicat al desembre de 2015 a la UTE Es Milà, de 25 anys de durada, cerca reconvertir aquestes instal·lacions en un referent en la gestió de residus. Cal considerar que fa 4 anys les instal·lacions es trobaven en una situació complexa, amb l'abocador clausurat temporalment pels problemes detectats a les cel·les, instal·lacions de tractament molt deteriorades, i un contracte de gestió caducat.

Fins a la data, d'un valor total d'inversió prevista de 20.738.528,63 €, la part ja executada suma 6.400.000 €. El gruix d'aquesta despesa correspon principalment al segellat de l'abocador de Milà II (3.800.000 €) i als treballs de construcció de la nova planta de tractament de residus (950.000 €). Destaca també la inversió destinada a la nova planta depuradora de lixiviats (550.000,00 €). A més, dins d'aquest muntant s'inclouen també les reparacions realitzades en les dues cel·les de l'abocador actualment en funcionament, la cel·la III i Ede Milà (790.000 €), així com les millores en el segellat del primer abocador de Milà I, que ha comportat la reparació i nova construcció de sistemes de drenatge, un estudi hidrològic i un balanç hídric (310.000 €).

Segellat de Milà II
L'activitat de l'abocador de residus no perillosos de Milà II va finalitzar a l'octubre de 2013. Amb l'execució de les obres de segellat i restauració ambiental de l'abocador, a punt de finalitzar, es persegueix una doble finalitat. D'una banda, una clara millora mediambiental de la zona amb la reducció substancial de les emissions a l'atmosfera gràcies a la desgasificació de l'abocador, la minimització de la generació de lixiviats i la integració paisatgística de la instal·lació amb la futura recuperació d'hàbitats. D'altra banda, el projecte inclou la impermeabilització del talús sud de l'abocador, sobre el qual es recolzen les cel·les d'abocament III i E, possibilitant el seu creixement en alçada i incrementant la seva capacitat.

Cal recordar que les cel·les III i E van ser objecte d'obres de reparació entre 2015 i 2016 i es va procedir a l'encapsulament de les capes de residus dipositats i a la construcció d'una re-impermeabilització, per garantir el seu correcte funcionament.

El pressupost total per a l'execució de les obres de segellat ascendeix a 4.825.996,27 € (IVA exclòs) i inclou un estricte pla de vigilància ambiental, que compta amb una dotació de 111.091,35 €.

Construcció de les noves plantes de tractament
Iniciades el passat mes de gener i amb un termini d'execució de 18 mesos, la construcció de les noves plantes de tractament de residus de Milà han suposat la demolició gairebé total de les plantes existents i la implantació d'una línia mixta per al tractament independent de la fracció d'envasos lleugers i fracció RESTA (residus mesclats). Com a fet distintiu, el projecte contempla la recuperació de part del rebuig com a combustible sòlid recuperat dels residus (CSR), que permet reduir el percentatge de rebuig destinat a l'abocador en aproximadament un 30% del total d'entrades a la planta (a les instal·lacions anteriors el rebuig generat destinat a l'abocador era d'aproximadament un 70%).

En aquests moments, les obres se centren en la finalització dels fonaments de les noves naus, l'encofrat de les fosses de descàrrega i els dipòsits d'aigua i contra incendis. L'edifici d'oficines i aula ambiental està finalitzat. Aquest mes de setembre està prevista l'arribada dels prefabricats, per iniciar el muntatge in situ de l'estructura. Els equips de selecció i tractament s'estan fabricant en aquests moments, i es procedirà al seu acoblament un cop finalitzades les cobertes de les plantes.

El pressupost d'aquesta obra ascendeix a 8.027.272,52 € (IVA inclòs).

La planta depuradora
L'antiga planta de tractament de lixiviats havia presentat problemes pel que fa al compliment dels paràmetres d'abocament al clavegueram exigits. Per aquest motiu, s'ha procedit a construir una nova planta depuradora per al seu tractament que compta amb tecnologia de bioreactor de membrana (BMR). Amb això els lixiviats de Milà reben un tractament biològic, una separació posterior amb ultrafiltració, i finalment un tractament fisicoquímic abans del seu abocament a la xarxa de clavegueram.

Altres actuacions previstes
Més enllà de les actuacions descrites que es realitzen a curt termini, el projecte futur per Milà és disposar d'unes instal·lacions de tractament de residus amb els últims avenços tecnològics disponibles. En aquest sentit, el Consorci va anunciar fa uns mesos que es preveu dedicar també l'àrea de Milà a generació d'energia renovable (fotovoltaica i eòlica), així com procedir a la instal·lació d'una planta de generació de biogàs.

En declaracions de la presidenta del Consorci i vicepresidenta del Consell Insular de Menorca, Maite Salord, "per donar compliment als objectius fixats en el nou pla director sectorial de residus de Menorca, serà necessari que el Consorci implementi un nou sistema de recollida separada de residus que incrementi considerablement els índexs de residus que arribin a Milà de manera separada. Això resulta indispensable per permetre l'optimització del funcionament de la tecnologia de la planta, i per tant, per aconseguir una reducció dels residus destinats a abocament final. Per això, el Consorci ja treballa intensament en la definició dels nous contractes de recollida de residus de l'illa ".
0 comentario/s
Inserta un comentario
La planta de residus de Milà mostra els avanços en les millores de les seves instal·lacions
Nombre  o identifícate
Correo electrónico:
Comentario:
Introduzca código: Capcha
NORMAS DE PARTICIPACIÓN
  • Las opiniones pertenecen única y exclusivamente a los usuarios y no a PORTALDETUCIUDAD.com
  • PORTALDETUCIUDAD.com no se hace responsable de los comentarios que aquí se escriban.
  • PORTALDETUCIUDAD.com se reserva el derecho de eliminar cualquier comentario que esté fuera de lugar.
  • No está permitido escribir comentarios fuera de la legislación vigente española, ni escribir injurias que atenten contra el honor de las personas.
  • También podrá deshabilitar la introducción de mensajes para preservar la imagen y el honor de las personas.
Portaldetuciudad SL, con cif B10448579 y dirección postal Calle Gredos 24 de Cáceres, teléfono 927233244 y email info@portaldetuciudad.com, como responsable del tratamiento de los datos recogidos en este formulario, trata la información que nos facilita con el fin de enviarle información relacionada con productos y servicios por cualquier medio (postal, email o teléfono) e invitarle a eventos organizados por la empresa. La legitimación se realiza a través del consentimiento del interesado. Los datos proporcionados se conservarán mientras no solicite el cese de la actividad.Los datos no se cederán a terceros salvo en los casos en que exista una obligación legal. Usted tiene derecho a obtener confirmación sobre si en Portaldetuciudad SL estamos tratando sus datos personales por tanto, tiene derecho a acceder a sus datos personales, rectificar los datos inexactos o solicitar su supresión cuando los datos ya no sean necesarios para los fines que fueron recogidos. Más información en nuestra política de privacidad.
Cartelera - Cine
El Tiempo
El tráfico - DGT
empresas
RSS Noticias
Colaboran:
PORTALES DE LA RED PORTALDETUCIUDAD.com
® Todos los derechos reservados - Guía de ocio, empresas, turismo y servicios de tu ciudad.
Web optimizada para una resolución mínima de 1024px y navegadores IE 7.0 y Mozilla 3.0 o superiores.