Contacto Mapa Web
Iniciar sesión Registrarse
Español Valencià Català Gallego Euskera English
Hotel Don Manuel
  • Diseño web a medida
  • su empresa aquí
  • Gob Menorca
  • Asociación Española Contra el Cancer
Texto a buscar:
Buscar en:
Publicidad

Sobre el canvi d’ubicació de l’escola des Mercadal.

MPDTC
Aumentar texto
Disminuir texto
sábado, 26 de marzo de 2016


Dimarts dia 22 vaig assistir a un debat organitzat per l’Associació de Vesins des Mercadal que, segons s’anunciava als cartells, tractaria sobre la ubicació d’una nova escola as Mercadal. Diu el diccionari que la paraula “debat” significa ‘discussió o diàleg sobre un tema entre dues o més persones’. L’acte em va decebre, perquè, des del meu punt de vista, el debat va ser inexistent, es va convertir en la presentació del lloc on es pretén ubicar el nou espai escolar, amb la lloança de les virtuts del terreny escollit per part de l’Ajuntament per tal que la Conselleria corresponent edifiqui un nou centre escolar al poble.

A mi em van quedar clares dues qüestions. Per una banda, el mal estat de l’actual edifici escolar i, per altra banda, que l’Ajuntament té pràcticament decidida la ubicació del nou centre en uns terrenys que ha adquirit recentment al camí de Tramuntana.

Arribat a aquest punt, com a mercadalenc voldria expressar la meva opinió. Potser algú dirà aquest què hi pinta en aquest enterro. Em consider persona socialment compromesa a qui sempre li ha agradat de dir les coses sense encomanar-se a ningú i expressar-se amb total llibertat. No negaré, emperò que tal vegada em passi com a aquell vell animal que no es resigna a abandonar el seu ramat i lluita per defensar allò en què creu fins que se li acaben ses forces i pensa que ja toca de fer-ho a les generacions joves.

La meva impressió és que en cap moment he vist per part de l’Ajuntament que s’hagi plantejat cap estudi seriós d’una remodelació i adequació de l’actual Centre Escolar. D’exemples, en tenim i algun, com el de Sa Graduada de Maó, relativament recent, on la mobilització dels pares va evitar el despropòsit de deixar-se perdre aquest equipament públic ben integrat dins el teixit urbà. No s’ha plantejat la possibilitat de construir, en cas que la previsió d’alumnat per als propers anys així ho indiqui, un centre de no tantes unitats (potser un desdoblament o per als més petits...). Sembla que les recomanacions dels experts no van cap als macrocentres educatius sinó que la tendència seria tot el contrari. No m’imagín el poble sense el xivarri dels al·lots i dels pares i mares a les hores d’entrada i sortida del horari escolar. No vull imaginar-me el centre del poble buit a aquestes hores i perdre l’ambient dels matins i migdies així com la vida comercial que açò reporta. Tanmateix, sí que m’imagín la quantitat de vehicles en moviment a aquestes hores per mor del trasllat dels infants, o aquells avis que acompanyen als menuts quan hagin d’anar amb els seus néts menar-los o a recollir-los a la Tramuntana.

Em sorprèn la lleugeresa amb què es parla de terrenys inundables o no inundables, segons de quin color polític sigui qui governa. Em sorprèn que en cap moment es faci menció al “Campet de sa Creu”, zona arqueològica d’enterraments d’època romana, la qual, tot i que deu esmentar-se al catàleg de patrimoni municipal, fins ara no se’n coneix la delimitació al vessant dels terrenys elegits per l’ajuntament. Em sorprèn que l’ajuntament vulgui construir a un terreny rural sense qualificació urbana i parli d’accelerar una modificació puntual de Normes Subsidiàries per tal de canviar-ne la seva qualificació. És sabut el que passa amb els terminis quan es parla d’urbanisme.

L’ajuntament no és propietari de tots els terrenys necessaris per desenvolupar el que proposa. Es va dir que se estava negociant amb els propietaris dels terrenys que hi ha al costat. I si no hi ha acord? Expropiacions? La proximitat amb la zona esportiva què hi té a veure? Una escola nova també hauria de comportar les seves pròpies zones esportives i d’esbarjo per a l’alumnat.

Per totes aquestes raons, i possiblement n’hi hagi d’altres, pens que abans de prendre una decisió tant important com aquesta del trasllat d’un nucli escolar a una zona allunyada del centre de la població, s’haurien d’esgotar totes les possibilitats alternatives.

Cristòfol Martí Puyuelo
1 comentario/s
Comentario realizado por usuario no registrado Caminador. 27/03/2016 23:22:07
Esta claro que el Excelentisimo Ayuntamiento de Mercadal ya tiene claro lo que quiere hacer, y todo este montaje de debates y tertulia bananeras no sirven mas que para cumplir expediente, Este Ayuntamiento no hace mas que tirar el dinero de los contribuyentes con obras faraonicas que estan totalmente desproporcionadas con la población, Todas las excusas que se dan para no reformar la escuela actual tienen solución, el problema es que no quieren hacerlo, y van a expropiar terrenos privados, urbanizar terreno rustico, pasar por encima de una zona arqueologica a un año de que declaren Menorca "Patrimonio de la Humanidad", quieren construir en una zona que segun el PTI es inundable........ Y para los que dicen que el actual colegio no tiene pista deportiva.... que se acuerden que el Ayuntamiento se la quito para darsela a la Plaza Pare Camps, La escuela Sa Graduada de Maó es un claro ejemplo de que con ganas y voluntad se puede quedar donde esta la actual escuela. ahhhh y otra cosa, Fornells tambien es del municipio y las aulas de la escula estan vacias, niños de la zona tambien estan viniendo a Mercadal, Cuanto se invirtio en las nuevas escuelas de Fornells para que esten "vacias".....
3
[3 votos]
Inserta un comentario
Sobre el canvi d’ubicació de l’escola des Mercadal.
Nombre  o identifícate
Correo electrónico:
Comentario:
Introduzca código: Capcha
NORMAS DE PARTICIPACIÓN
  • Las opiniones pertenecen única y exclusivamente a los usuarios y no a PORTALDETUCIUDAD.com
  • PORTALDETUCIUDAD.com no se hace responsable de los comentarios que aquí se escriban.
  • PORTALDETUCIUDAD.com se reserva el derecho de eliminar cualquier comentario que esté fuera de lugar.
  • No está permitido escribir comentarios fuera de la legislación vigente española, ni escribir injurias que atenten contra el honor de las personas.
  • También podrá deshabilitar la introducción de mensajes para preservar la imagen y el honor de las personas.
Portaldetuciudad SL, con cif B10448579 y dirección postal Calle Gredos 24 de Cáceres, teléfono 927233244 y email info@portaldetuciudad.com, como responsable del tratamiento de los datos recogidos en este formulario, trata la información que nos facilita con el fin de enviarle información relacionada con productos y servicios por cualquier medio (postal, email o teléfono) e invitarle a eventos organizados por la empresa. La legitimación se realiza a través del consentimiento del interesado. Los datos proporcionados se conservarán mientras no solicite el cese de la actividad.Los datos no se cederán a terceros salvo en los casos en que exista una obligación legal. Usted tiene derecho a obtener confirmación sobre si en Portaldetuciudad SL estamos tratando sus datos personales por tanto, tiene derecho a acceder a sus datos personales, rectificar los datos inexactos o solicitar su supresión cuando los datos ya no sean necesarios para los fines que fueron recogidos. Más información en nuestra política de privacidad.
Cartelera - Cine
El Tiempo
El tráfico - DGT
empresas
RSS Noticias
Colaboran:
PORTALES DE LA RED PORTALDETUCIUDAD.com
® Todos los derechos reservados - Guía de ocio, empresas, turismo y servicios de tu ciudad.
Web optimizada para una resolución mínima de 1024px y navegadores IE 7.0 y Mozilla 3.0 o superiores.